Projekt

Senegal 2.0 feb 2014-aug 2015

I februari 2014 startades projektet Senegal 2.0 av ett antal medlemmar i föreningen. Arbetet med att söka bidrag sattes igång och även en repertoargrupp startades. Allt eftersom växte fler och fler grupper fram och i juli 2015 kom äntligen Kaira till Sverige för att fortsätta utbytet som startade 2012. En vecka spenderades på en lägergård på Bockaberg där alla fick chansen att lära känna varandra och där repetitioner pågick från morgon till kväll. Sedan inleddes en månad lång turné till Lysekil, Varberg, Stockholm Folk festival, Järna, Mariehamn, Halmstad, Göteborgs kulturkalas och folkklubben. WFC och Kaira höll även i flertalet workshops under turnéns gång och var med i P4 Göteborg live samt publicerades i bl.a. Göteborgs Posten.

Spelning i Kalmar nov 2013

I november 2013 blev World Fusion Collective återigen bjudna att spela i Kalmar och denna gång på Byteatern. Tre medlemmar åkte ner och spelade tillsammans med Lamine Cissokho, Krister Palmquist, Lalo Cissokho och Vlado Markovic.

Mondo Music Festival, okt 2013

I oktober 2013 blev World Fusion Collectives band Bang Bang Band inbjudna av Lamine Cissokho att spela på Mondo Music Festival i Kalmar. Två ur föreningen spelade sedan även med bandet Kambeng Groove på festivalen.

Årsmöte Erik Mägi, februari 2013

Årsmötet 2013 ägde rum på Kultur i Väst och dansaren Erik Mägi samt violinisten Sanna Eriksson höll workshop i queerpolska och att leda långdans.

Planeta festival 2012

Årets festival-turné bestod av engelska Oi Va Voi och wfc’s storband.

Projektledare: André Robsahm

 

Årsmöte, mars 2012

Årsmötet 2012 ägde rum på Kultur i Väst och Stefan Bergman höll en workshop i kubansk musik.

Resa till Senegal, jan 2012

Vintern 2011/2012 åkte tolv ungdomar från World Fusion Collective på ett musikaliskt kulturutbyte med gruppen Kaira och musikern Lamine Cissokho i Senegal. Under en vecka repeterade ungdomarna tillsammans ihop musik från både Sverige, Senegal och andra länder för att sedan åka på en gemensam turné runt om i Senegal. Under tiden besökte även föreningen skolor för att bidra med skolmaterial som är en stor brist där nere och på samma gång möta barnen genom musik. Utöver själva resan har föreningen genomfört allt arbete i kring projektet så som bidragssökande, projektplanering, repertoarplanering, etc.

Läs mer om hur det gick för WFC-medlemmarna i deras strävan att sprida den svenska och nordiska folktonen till varmare breddgrader på projektets blogg: wfcinsenegal.tumblr.com

Projektledare: Johannes Söderberg

 

Planeta festival 2011

Mer info kommer…

Projektledare: André Robsahm & Ida Gillner

 

Planeta festival 2010

I november 2010 arrangerade World Fusion Collective tillsammans med Musik i Väst, två stycken konsertkvällar under Planetafestivalen. De hölls ute i regionen. Först på Skövde Stadsteater och sedan på Hotell Ekenäs på Sydkoster med en publik på totalt ungefär 200 personer, och innehöll förutom konserter även workshops av Oleg Ponomarev, som dessutom var huvudakt på kvällen.

Förutom Oleg Ponomarevs trio Koshka, stod även Arvid & Ida från HSM’s världsmusikprogram i Göteborg på programmet, skottland-inspirerade duon Víla samt WFC:s Storband. I Skövde spelade även en lokal akt, Sara Bogale med band.

Projektledare: André Robsahm & Ida Gillner